Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
”Explozie” de infecții cu virusul West Nile, transmis de țânțari, în județul Satu Mare
DSP Satu Mare  - Marti, 3 Octombrie 2023

Din cauza schimbărilor de temperatură, a valurilor de căldură ce urmează ploilor abundente, precum și intensificarea circulației de călători și mărfuri, în județul nostru s-au înregistrat 7 cazuri de neuroinfecție cu virusul West Nile, transmis prin înțepătura de țânțar.

Recomandările Direcției de Sănătate Publică pentru toți locuitorii județului Satu Mare sunt de a folosi substanțe repelante, atât pe piele, cât și pe haine, de a purta îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi seara, de exemplu la plimbare, în pădure, la pescuit, de a folosi plase de protecție la ferestre și uși, de a folosi substanțe insecticide în locuință și în jurul locuinței și de a îndepărta orice sursă de țânțari, prin asanarea zonelor care acumulează apă.

În momentul de față, județul nostru este lipsit de activitate gripală. Supravegherea directă a sezonului 2023-2024, conform Institutului Național de Sănătate Publică, va începe cu săptămâna 40 (02.10.2023-08.10.2023), supraveghere realizată de toți furnizorii de servicii medicale.

În același timp, intensitatea infecției COVID-19 este scăzută, cu o răspândire locală și o incidență de 0,91 la numărul de locuitori ai județului. Numărul de cazuri confirmate pozitiv este în creștere, de la 254 de cazuri în săptămâna 11.09-17.09.2023, la 347 cazuri confirmate pozitiv în săptămâna 25.09-01.10.2023, cu o frecvență de aproximativ 40 de cazuri pe zi.

Din cauza acestei situații, spitalele au început să ia măsuri de prevenție în privința pacienților, aparținătorilor, precum și a personalului medical. Masca de protecție devine obligatorie pentru toate persoanele care au acces atât in ambulator, cât și in spital , timpul de vizită și numărul persoanelor care pot vizita un pacient se reduc.

781 vizite
Distribuie pe